Monday, January 3, 2011

PLKN

KEM PLKN PRINCESS HALIZA,SEPANG,SELANGOR

kat cnie la dl aku kene anto utk khidmat negara.. mase 2 taun 2006.. Kumpulan 1 siri 3.. kat kem nie mse 2 bdk2 dari sabah,sarawak,terengganu & selangor.. mse 2 aku kumpulan Charlie, not Charlie Chaplin k... hehehehe
Sblm g kem, aku kene daftar kat kompleks likas, sabah. pas2 sume peserta yg dpt kem kat semenanjung naek bas g epot.. masa kat epot baru aku tau rupe nye ade lg 7org bdk skolah aku yg same kem dgn aku, termasuk la sorg classmate aku.. Bibiana Chu... hehehe.. nt kat sane kire ok la kan ade gak mmbe yg kenal... maklum la nak knl dgn yg lain ambik mase gak laaa... dlm flight mse 2 semua bdk2 plkn.. tp xsame kem la.. sampai je KLIA masing2 berpecah ikut kem masing2.. dah ade pegawai yg tunggu kat c2.....
Sampai je kem aku pun g la daftar.. malang nye nasib, "belt" aku kene rampas mase 2... drg ckp bell aku 2 bahaya, kalo ade gado boleh jd weapon.. hahaha.. rambut aku plak mase 2 xyah ckp r,, mmg panjang.. aku bela dari skola kot.. dah mcm artis je.. hehehe... aku berjaya selamat kan rambut aku dari kene potong 3ari je.. masuk ari ke4.. kat padang kawad, jurulatih nmpk rambut aku pjg so aku pun terpakse la g potong.. sedih je tgk rambut jatuh.. hehehe... mse 2 aku rse kelako giler botak, sblm nie xpenah kot aku botak... mlm 2 plak lps mkn aku terjumpe dgn classmate aku.. dari jaoh lg die dah ketawa bl nmpk aku... kureng asam tol.. hehehe.. die ckp aku dah mcm toyol.. yela.. kat skolah aku mmg xpnh rambut pendek.. xkesah la kene mara ke ape... aku ttp gak rambut pjg.....


Charlie......
mse plkn ade 4 group.. alpha,bravo,charlie,delta.. aku dpt kumpulan charlie...dorm utk tiap2 group ade 2 so aku pun trs la g ambik katil aku.... dlm group charlie nie aku plg rapat dgn along, arab,ali,bob,edy&john.. sume mmbe2 pgl aku angah.. aku mmg rapat giler dgn drg nie.. g mne pun same2... g berak je x... hahaha..dlm group charlie nie.. pova jd ketua.. sbb suara die kuat so boleh bg kata koman... aku mmg lega giler la sbb aku mmg xreti nak koman2 nie... hahahaha


Rokok...
minggu pertama kat kem, semua nmpk steady je,, maklum la masing2 ade stok rokok sendiri kan... berkepol2 je asap dlm toilet lps mkn.... hahahahaha.... masuk je mgu ke 2 masing2 dah mcm ayam berak kapor.... sangap giler... nak cari rokok pun mslh... yela, dah xley kuar dari kem kan... stok pun dah abis.. kalo jumpe puntung yg ade lebih2 ckit 2 pun ambik... terpakse,... hahaha... tp bende nie xlme... masuk je modul ape tah yg boleh keluar... mse nie la yg d tgu2... blk je kem masing2 ade stok... pandai2 la nak smpn kat mne... dlm kasut ke.. underwear ke.. xkesah la yg pntg dpt bwk masok... hahhaha... tp ade gak yg kantoi.. so drg kene denda la... mcm2 gak drg kene... bdk pmpn pun ade yg smoking... tp drg xkene cek... kalo cek pun drg ade tpt smpnn drg... hahahahahha....
sbb kantoi la bdk2 charlie cari cara laen... 3/4 org "fly" g kedai yg dekat dgn kem.. dekat xdekat la yg plg dkt pun lebih 10km.. hahahahaha... 2/3 org lg cover... mase yg plg sesuai fly ari kamis mase org bace yasin....(ish2 ape nak jadi)... bile je stok dah ade.. huh!! meriah.... bisness pun jalan... bdk2 group laen sume dtg kat charlie nak beli rokok... 5org kongsi beli sebatang beb.... hahaha.. tp bdk charlie isap dgn berleluasa... hehehehehhe....tokan mmg kaya la mse nie.. xyah ckp laaaaa

Byk sgt2 kenangan mse kem nie.. pahit,manis, best je kalo ingat2 blk... sejak ari pertama lg sampai la last day kem... dari musuh jd kawan.. dari xknl sampai la dah mcm adik beradik.. mmg best.... hehehehe ... dari 1day kat kem dl.. mse kumpul kat pdg kawad.. aku dah perasan sorg minah nie (aku bg gelaran N k)... aku xtau la die nie dari planet mne.. yela baru masuk kem kan.. 2/3 ari pas2 baru aku tau die same group dgn aku.. charlie gak... pas2 bley plak same kls kewarganegaraan... hehehhehe... tp even same kls aku xpnh pn tego die.. niat nak tego mmg ade tp aku xberani, malu, takut.. hahaha.. aku salu je curi2 pandang die kat mne pon..... ske sgt tgk die... sweet.... die bdk ganu... penah gak aku anta posmen, kirim salam kat die tp hampa... mcm xkene layan je.. hehehe... bengang gak rse mse 2... dlm kls sume peserta boleh tls ape yg drg nak kat manila kad blkg kls... so aku pun tls la "bdk pmpn sombong" khas utk die.... tp aku xbgtau name laaaa... hahaha.. aku pun xtau tp aku ske sgt tgk die..... mse 2 plak die rapat dgn mmbe baek aku.. arab+bob....lg 1 die baek gak dgn wilson, sme team aku futsal... lg la aku x tego... kire nye xnk kacau daun la... hahaha......tp sies.. jeles giler kot mse 2.... tp aku penah gak lepak dgn N nie.. mse 2 waktu riadah... aku nmpk die duk sorg2 dkt dgn pdg bola tampar.... so aku pun dgn berani nye (padahal cuak) g la kat die.. aku duk sblh die(bangga kot mse 2) hahahahahha..... aku pun borak2 la dgn die.. best je rse.. mcm nak stop time je.. hehe... pas2 boleh plak bola yg drg main ckit lg nak kene N.. aku pun ape lg sound la bdk2 yg main 2.. hero konon... hahaha..yela.. risau gak kalo2 terkene si jantung ati aku 2 dah ssh....... hahahahaha
aku igt lg mse lawan futsal antara kem... kat stadium tertutup nilai... N pun ade gak dtg dgn supporter2 yg laen.... walaupun aku tau die sokong wilson mse 2.. tp aku ttp semangat gak dpt tgk die.. mse 2 team aku kalah tp aku dapat gak score sebijik... kire ok la... hahahahahhaha


Sabah&Swak
peserta2 dari sabah & swak dpt family angkat mse kem nie... yela.. family btol jaoh.. xde sape nak dtg tgk.. hehehe.. so kalo mgu lawatan family family angkat pun ade... so ilang la ckit rindu kat family.. yg penting dpt mkn... best!! kdg2 drg akan bwk la anak2 angkat drg nie keluar.... jln2... sampai skrg hubungan aku dgn family angkat aku 2 baek... sgt2 baek.. aku pun ade bilik sendiri kalo aku g umah drg....thanx la kat drg sbb ssh2 je tgk aku mse kem dl... hehehehe


Byk lg sbnr nye kenangan2 plkn.. tp 2la, idea xde la nak tls... hahaha.... otak beku, jem... ape pun Kem PLKN Princess Haliza mmg best.. sentiasa dlm ati aku.... sampai skrg pun aku masih lg cntc dgn mmbe2 plkn & yg plg pntg dgn N............lpe plak.. die pggl aku ZULHUZAIMI SYER..... hahahahaha

2 comments:

  1. N ye.....hahahaha ko nie ngah...mcm2 la haha

    ReplyDelete
  2. mcm2 ape plak nie bob? btol la... kiut ko bob.. haha

    ReplyDelete